Da zaradi zadnjih nekaj
objav ne boste mislili, da se samo potepava in dobro jeva, naj vam povem, da
poleg tega tudi pridno delava in zopet varčujeva, da si bova lahko popestrila
še zadnje mesece uživanja, ki nama ostajajo (: Tokrat sva dala kiwije na stran
in se bolj podrobno spoznavava z avokadi. Zeleno, ker te ljubim zeleno. Že
skoraj mesec in pol delava v pakirnici avokadov v 40 km oddaljenem mestu
Katikati. Jaz sem tako imenovani grader in odstranjujem avokade z napakami iz elitne prve klase, Aljaž
pa tako imenovani stacker, ki s polnimi škatlami avokadov sestavlja palete.
Vzdušje v pakirnici je prijetno, saj je ta majhna in napolnjena s prijaznimi
ljudmi, ki živijo za avokade. Jaz vsak dan dobim kakšno novo informacijo o tem
zanimivem sadežu, Aljaž pa komaj čaka, da mu vsake nekaj dni pripravim super avokadni
namaz (: Tokrat je delo bolj umirjeno in ne tako naporno kot prej. Vam pa povem,
da po devetih urah dela na koncu vsi avokadi skupaj izgledajo kot kup kumar. Jah,
zeleno, ker te ljubim zeleno. Še ena
zanimivost…tukaj imava plačane tudi praznike, do sedaj smo imeli že dva (: Fino,
kajne?!
Razen tega, da nam včasih
ponagaja dež in potem ni dela, tudi to izkoristijo za kaj dobrega. Tako so nas
Evropejce povabili na piknik, imenovan 'Hangi' s katerim so nam predstavili maorsko
tradicionalno kuhinjo. Gre za način kuhanja hrane v tleh. Poteka pa takole: najprej
skopljejo jamo v tla, notri položijo na
ognju močno segrete kose železa in nanje košare s hrano zavito v folijo, potem
vse skupaj prekrijejo z žaklji in zakopljejo. Ta zadeva se nato kuha oziroma
peče 3 ure. Po treh urah zadevo odkopljejo in postrežejo. Na našem meniju smo si
v mesni rubriki izbirali med piščancem, fazanom in divjim prašičem, zelenjavno
rubriko pa je sestavljal krompir, sladek krompir imenovan kumara, buča in koruza. Vse
skupaj pa smo zalili z nekaj kartoni piva in vina (: Zelo zanimiva priprava
jedi, poleg tega pa tudi zelo okusna. Za vse ki vas zanima, kakšna sta po okusu
fazan in divji prašič….meso fazana ima isti okus kot meso zajca, gre za precej
pusto meso, meso divjega prašiča je pa še boljše kot gojenega, bolj sočno in
manj mastno. V družbi dobre hrane, pijače in prijetnih ljudi sva tako preživela
prav prijetno popoldne.
Pa naj še slike povejo
kaj…
Dobri sodelavci in delovni pogoji - neprecenljivo
ReplyDeleteDobra hrana in družba - neprecenljivo
Za vse ostalo je Mastercard. :)
Da ne bosta mislila da delava reklamo za kartice, hočeva povedat, da sva vesela za vaju dva. Res sta vzela saj ne vem kako naj temu rečem mi bolj deluje kot "delovni dopust" z veliko žlico. Kar je tudi prav, kaj vse sta že dala skozi in kako se znajdeta v vseh težavnih okoliščinah. No avti so ble res kripe :))) a nič ne de vidva hitro najdeta rešitev.
Ko sva že pri karticah, mi je zadnjič bankomat kartico pojedu (sem bil zmeden in trikrat narobe vtipkal kodo) takrat pa se spomnil začetka našega popotovanja ... ampak sem jo že dobil nazaj.
Teli kulinarični prispevki prav slastno izgledajo, se kar malo sliniva zraven. Predlagava, da ko prideta naredita kulinarični teden vseh novih jedi ki sta jih probala, samo mogoče bo težko vse sestavine dobit ampak kaj se bo že dalo, upava.
Če pomisliva kaj vse je še pred vama, kar ne moreš verjeti. Delujeta že kot svetovna popotnika, no saj po eni strani že malo sta.
No z mislimi smo še vedno tam ko bosta vidva prišla domov to pa je še nekje daleč. Čim prej pridta, čepav vidiva, da vama skoraj nič ne manjka. Da ne bosta kje ostala!
Ko bosta naslednjič gledala zvezde se mal spomnita tudi na nas uf to deluje že mal preveč romantično a vseeno.
SORRY k se nič ne oglašava sva pa redna bralca, si morava res malo več časa vzet in poročat kaj pri nama-nas dogaja. Bova na mail poslal kakšno bolj obširno pročilo :) je že ta zadn cajt.
SEE YA, HEAR YA, Erik in Irena
za kšno stvar učas tut Visa prov pride :)
ReplyDeletehvala in ja kar se delovnega dopusta tiče, tak je bil najin plan ves čas. Čim manjše kurjenje domačih rezerv :) Te bova rabla ko nazaj prideva, kšn € pa že v aziji.
Kar se avtov tiče maš prov, ampak po zadnjem servisu pali 100 na uro. Poleg tega pa ga bova še prodala lahko za isti keš.
Z bankomati vidm da še zmer nis najboljš prjatu :)
Kar se kulinarike tiče, ma pa anitk že vse splaniran tko da se bo treba kr prpravt na večcelinsko hrano.
Čaka naju res še ogromno držav,destinacij,lepih koncev in se že zelo veseliva, kar se pa prihoda domov tiče, pa če ne bi bilo vas (prijateljev in družine), se mi nekak zdi da bi kar še malo podaljšala :)))
Ko nama bo švic dol kapljal, se bom vedno nate spomnil, kako si zmrzoval ob pisanju tega sporočila :)
Mail pa že nestrpno pričakujeva :*